toca jeure

toca jeure

diumenge, 23 d’octubre del 2011

Ferrata foradada de toscar + barranc Lapenilla

Dissabte quedem a les 10h, a les 10:00?? si, a les 10:00, horari dominguero total!!
Avui toca ferrata, així que deixem la nostra estimada Catalunya i anem direcció Aragón! Despres de fer alguna corba que altra arribem a Graus, moment per fer un refrigeri i tornar a agafar el cotxe i fer alguna altra corba per no perdre la costum...
Arribem a l'altura de foradada de toscar, agafem un camí, aparquem els bugues i començem l'ascenç al peu de via ferrata, com anem amb horari dominguero tenim unes tropocientes persones al davant nostre... no pase res... ens equipem amb l'asunto corresponent i al moment de fer un amago per començar veiem que els del nostre davant ja estan parats.... començem de collons...
- Que pasa??
- Nose estan parados ahí arriba...
- Pero si allí no hay nada xungo...
- Es que se ve que cae arenilla...

Ioooiiii quina delicadesa que tenen aquesta gent, si cau arenilla rai, fins que no et caigui algun roc de mides considerables no cal parar!!!

Total que ens ho prenem en calma... anar pujant, anar parant, contemplant el paisatge, fent fotos.... hi ha unes agulles per la vora de la ferrata que fan molt bona pinta per escalar-les, ara faltarà saber quin grau tenen!




Com portem a gent a davant decidim fer una parada tècnica a mitja ferrata i comencem a dinar, així els donarem temps de separar-se una mica de nosaltres...


Una vegada amb la panxa plena ja es hora de tornar a fotre-li a l'asunto, ara anem pujant al nostre ritme, tambe anem parant per no perdre la costum... però anem gaudint cada tros de la ferrata, que si ara un pont penjat, que si ara un canvi de paret... Finalment arribem a un dels cims de la ferrata i es el moment de fer una foto de grup.








Ara la ferrata comença a perdre altura fins a arribar a un altre pont penjat, aquest una mica més espectacular que l'altre.
Ara arriba el punt de triar si continuem la ferrata o anem a fer un barranc, i com se veu que la resta de la ferrata es molt facil ( tambe ho era la primera part ) decidim anar a fer un barranc.




Tornem als cotxes, fem 1458 corbes i arribem al barranc de Lapenilla.
Agafem cordes i cap al barranc... comencem a fondo, montant 2 o 3 rappels a la vegada, ja que l'horari de dominguero no ens acompanya... Anem a bon ritme per un barranc sec amb alguna tolla per donar vidilla a l'asunto.
Arribem al rappel de 38 metres amb una corda de 35.... despres de fer servir algun truc de màgia que altre conseguim que la corda arribi a terra, fem el rappel per una cascada seca molt xula.
Amb les últimes llums del dia fem l'últim rappel, amb els frontals engegats intentem endivinar per on se surt, finalment trobem una caminet, després una pista, i finalment la carretera que ens durà fins als cotxes.
Despres de pujar una bona estona per la carretera amb la llum dels frontals i contemplar les estrelles ( Ja no recordava que n'hi havien tantes!!! )  arribem al final de l'aventura!!






Ressenya de barranquismo.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada