toca jeure

toca jeure

dilluns, 21 de novembre del 2011

Cresta de la cruz



Dissabte 8.00 a.m. parquing del Jardiland, no hem quedat per anar a comprar flors, sino molt millor, anem a escalar, o almenys a intentar-ho....

Tirem direcció Olvena, parem al bar on tot bon escalador es reuneix, i parla sobre vies d'escalada, avui toca anar a fer la cresta de la cruz ( 300 m de IV i un pas de V).
Fem l'aproximació cap a tal cresta, però una vegada allà alguns decidim anar a fer una altra via, arribem al peu de via i fot una rasca de collons, així que despres de fer el primer llarg d'aquesta via, decidim tornar cap a la cresta que allí tenim assegurat el sol...
Tenim a la primera cordada bastant adelantada, així que no tindrem problemes de rebufo, deixem que la cordada formada pel Miquel i el Joan marquin el ritme, i l'Enric i jo de moment ens esperem a baix.
Comencem el primer llarg de moment sense peus de gat ja que es tracta d'un llarg de IV amb bones preses. el segon llarg el fem amb ensamble ja que es tracta de caminar per damunt de la cresta, el tercer llarg el comença l'Enric, una placa de IV on comencem a tenir els primers problemes d'adherència, però sense més problemes passem la placa, ara ens toca el quart llarg de la cresta, que es el llarg reina, ja que aqui i trobarem el passet de V, es comença i ben aviat trobem el primer clau, però llavors fins al pas clau no trobem cap més assegurança, trobem un parell de bones mans i amunt!!

Una vegada a dalt de la cresta faig reunió a un pont de roca i aquí s'acaba la nostra cresta, ja que es pot continuar caminant o be fer un parell de llargs de III matojeros.
Una cresta on li hem donat el grau d'emoció anant sense peus de gat, i amb alguns moments una escalada psicologica, ja que els seguros allunyaven i els peus no eren gaires segurs!




Una vegada al poble les flaires d'una paella ens fan estar alerta, i es que es veu que fan una xerrada d'escalada artificial, a mi això de l'artificial em queda una mica lluny, però si despres hi ha paella s'aguanta el que faci falta!!
la banda del patio

ressenya de la noche del loro



Diumenge la meteo no pintava gaire bé per fer res a la roca, però al final quedem amb l'Ari i uns amics seus per anar a fer esportiva a Camarasa.
Direcció al Kuestelon fem un 6a per "escalfar" i es que les machines per escalfar fan aquestes coses, despres un 6c+, on ja que hi eram el vaig probar en top-rope, i al cap de 300 anys i milions de particules d'oxigen cremades aconsegueixo arribar a la reunió, després decideixen fer un 7c i jo ja perdo el mon de vista...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada